349 Chemin Levade, 33121 Carcans
+33 6 48 54 92 17

Școala Română din Bordeaux

CENTRE FRANCO-ROUMAIN de COOPÉRATION ÉCONOMIQUE et CULTURELLE

"Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele, la casa părintească din Humuleşti, la stâlpul hornului unde lega mama o şfară cu motocei la capăt, de crăpau mâţele jucându-se cu ei, la prichiciul vetrei cel humuit, de care mă ţineam când începusem a merge copăcel, la cuptiorul pe care ma ascundeam, când ne jucam noi, băieţii, de-a mijoarca, şi la alte jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul copilăresc, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie!”
Ion Creangă
Scriitor

Asociația ”Centrul Franco-Român de cooperare economică și culturală” cu sprijinul deosebit al Ambasadei Romaniei în Franța, inițiază cursul de limba română sub genericul “Școala Română din Bordeaux” care se adresează copiilor români și franco-români, din şi împrejurimile Bordeaux-ului.

Cursanții au ocazia de a pătrunde în universul copilariei românești printr-o abordare ludică şi creativă, vor învăţa şi vor aprofunda cunoştinţe de limba şi cultura română, vor socializa şi se vor amuza. 

Învățarea pilonilor principali ai culturii românești în cadrul unei școli române fiind principalul obiectiv.

Această școală nu are scopul de a înlocui instruirea școlară impusă de catre statul gazdă, ci doar va completa universul educativ al copiilor, care printr-o metodă pedagogică inovantă își propune să trasmită limba și cultura de origine. Esența metodelor utilizate va fi dezvoltarea creativității și imaginației copiilor.

Întreaga paletă a acțiunilor pe care organizatorii le vor întreprinde fiind indreptată in direcția unei dezvoltări progresive a identității naționale a copiilor români din diasporă.

Vor fi organizate ateliere si programe artistice si culturale prin care copiii vor avea ocazia să-și descopere propriile rădăcini, tradiții și valori. Întreaga planificare a programei școlare va fi bazată pe urmatoarele materii:

*limba româna

*arta

*istorie

*geografie

*filozofie

*sport

Benevolat

Venim în întâmpinarea cererilor de benevolat, primite din partea profesorilor de origine română și demarăm campania de întrevederi. Școala Română din Bordeaux are porțile deschise pentru toți profesorii de origine română care doresc să dăruiască din vastele cunoștințe copiilor români. Pentru programare puteți suna la numărul de telefon: 06 37 39 26 54

Deschidere

Prima zi de școală

Sâmbătă, 5 octombrie Școală Română din Bordeaux și-a deschis porțile pentru copiii români.
Mare ne-a fost bucuria să întâmpinăm copiii, care au fost cu atâta grijă însoțiți de părinți.
Mulțumim pentru încrederea acordată! Mulțumim tuturor celor prezenți și tuturor celor ce s-au implicat activ și au făcut această deschidere de an școlar deosebită!

Orar

13:00 PM – 15.00 PM
Sambata

Date de contact

Phone: +33 6 37 39 26 54

            +33 6 48 54 92 17

Email: office@scoalaromana-bordeaux.com

Locație

Sala numărul 3, Saint Martin, 7 Avenue Louis Laugaa, 33600 Pessac

Urmăriți-ne pe Facebook

Formular de Contact